Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, May 6, 2021

LOKMAN NOR ADAM SAHKAN ULAMA2 PAS AMBIL DUIT DARI UMNO MENYEBABKAN PECAHNYA PAS PADA TAHUN 2015

Dalam video terbaru Lokman Nor Adam, dia telah berkata, bermula minit 10:30:

"Jangan tak sedar diri. Ketika kamu cerai dengan DAP dulu. Muktamar PAS siapa yang tanggung. Ingat!!! Jangan lupa!!!.  Muktamar PAS tu sapa tanggung, sapa tolong? Sedap sedap mulut keluar duit, keluar ayat mcm ni pada Dato Seri Najib..."



Terjawablah segala persoalan selama ini. Bahawa Ulama2 PAS mengizinkan PAS berpecah pada tahun 2015 yg lepas kerana mereka telah mendapat wang dari UMNO.  

Ulama2 PAS rupanya jenis manusia yang boleh dibeli dengan wang ringgit.

Apabila diletak wang ringgit lebih tinggi dari agama maka kita lihat sekarang ini sesama mereka sudah pecah belah. 

Mereka saling bunuh membunuh sesama sendiri sedangkan hanya baru beberapa tahun lepas mereka berganding bahu bersama.

Berkat doa mereka yang ikhlas dalam PAS yg disisihkan dari PAS hanya kerana tidak mahu percaya janji UMNO kononya mereka hendak mengizinkan hudud dilaksana di Malaysia

PAS akhirnya pecah dua dan perjuangan Islam menjadi semakin lemah di Malaysia. Doa orang2 yang dizalimi tiada hijab dengan Allah SWT. Lambat laun akan dimakbulkan juga.

Mungkin ini sudah bermula makbulnya doa-doa mereka.

TULANG BESI

Oleh FAZLI RADZI / May 5, 2021

Gara-gara berang apabila Datuk Seri Najib Razak dikritik, bekas Ahli Majlis Kerja Tertinggi Umno, Datuk Lokman Noor Adam memaki hamun Ketua Dewan Ulama Pas Pusat, Datuk Dr Nik Muhammad Zawawi Salleh.

Dalam sedutan video rakamannya sendiri, Lokman kelihatan amat marah dan menyerang bertubi-tubi Ahli Parlimen Pasir Puteh itu termasuk mengeluarkan kata-kata carutan.

“Nama saja Dewan Ulama Pas. Perangai macam haramjadah. Ini ketua (Dewan Ulama Pas). Jambang bukan main lagi. Tapi Allahuakbar. Mulut macam longkang.

“Eh, pakai otaklah. Orang di bawah ni menderita. Apa yang Dewan Ulama Pas buat. Ada buat apa-apa. Tiada? Tutup mulut,” bentaknya.

Terdahulu, Nik Muhammad Zawawi antara lain berkata, tindakan Najib yang pada masa ini membuat ‘troll’ dan lontaran polemik tidak memberi manfaat dalam usaha mengekang penularan Covid-19.

Mengulas lanjut, Lokman mengingatkan Nik Muhammad Zawawi bahawa sebahagian besar rakyat kini menempuh hidup yang sukar ekoran impak pandemik Covid-19.

“Rakyat sengsara. Berniaga tak boleh. Pasar Ramadan dah tutup. Duit pinjam ah long, ambil dari i-Sinar.

“Dapat duit, mahu berniaga tapi tiba-tiba semua diarah tutup (kerana wabak Covid-19). Siapa nak tanggung? Cakap! Bapak korang (ulama Pas) nak tanggung ke?

“Senang-senang cakap Datuk Seri Najib suka-suka troll sebab nak dapat like. Eh, kau ingat dia dapat like, dia bebas dari kena penjara?

“Bila dapat like, ingat dia akan tambah pendapatan melalui Facebook dia? Cakap tu biarlah sopan santun sikit,” tempelaknya.

Lokman yang dibuang daripada menjadi ahli Umno pada Februari tahun lalu itu juga menambah sebahagian kumpulan dalam Pas juga sudah semakin meluat.

“Jangan guna otak letak di kaki. Nama Ketua Dewan Ulama Pas, perangai macam haram jadah.

“Hari ni kawan-kawan Pas makin hari makin meluat bukan setakat kumpulan Menteri Besar Terengganu, kumpulan Publika, Setiausaha Agung Pas, Attakiri.
 
“Hari ini, Ketua Dewan Ulama Pas pun mulut macam ******k. Minta maaf cakap. Tak hormat langsung,” maki Lokman lagi.



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini
And here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.